2017-10-23 06:14:41

Obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Učenici razredne i predmetne nastave Osnovne škole Tordinci zajedno sa svojim učiteljima obilježili su 20.10. Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje prigodnim svečanim programom .

 

Obilježavanje Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje započeli su u ponedjeljak 16.10. , na Svjetski dan hrane, a završili na Svjetski dan jabuke prigodnim programom. 

Posebnost ovih dana bila je uvesti učenike u promišljanje o problemu gladi u svijetu pa i razvijanje empatije prema bližnjima koji su slabijeg imovinskog stanja, poštivanje hrane u svakodnevnoj prehrani, a posebice kruha svagdašnjeg na stolu.

Veliku važnost pridali su također i razvijanju navika zdrave prehrane te prednosti ekološkog uzgoja hrane u zavičaju. Učenici su istraživački rad o kulturama povrća, voća i žitarica u zavičaju prezentirali na svečanom programu koji je nosio obilježje kruha kao izvora ne samo životne već i duhovne snage čovjeka. Prigodnim recitacijama i igrokazima razveselili su sve prisutne koji su se rado odazvali našem pozivu i tako uveličali ovaj svečani dan. Program je završio blagovanjem kruha i pripremljenih proizvoda svih prisutnih.

Cilj Dana kruha i zahvalnosti za plodove zemlje bio je kvalitetno obrazovati te poticati učenike novim načinima učenja koji omogućuju dugoročnu izgradnju predmetnih, osobnih i socijalnih kompetencija. Usmjeravanjem procesa učenja na učenika i njegove interese, samostalnim radom i istraživanjem zavičajne poljoprivredne proizvodnje te preuzimanjem inicijative razvijaju se emocionalne kompetencije vezane za život i rad u zavičaju te lokalnoj zajednici poštivanjem kruha i hrane.

 


Osnovna škola Tordinci